Kunnen betalingen geregeld worden
Eventueel kleine betalingen kunnen via onze Rabobank rekening in Nederland of via Paypal, de kosten en koersverschillen hiervan zijn voor rekening van de klant.
Grotere bedragen kunnen via ons account in Amerika bij de Bank of America, bijkomende kosten zijn 25.00 USD per overboeking.
Bij betalingen via de Rabobank rekenen we 2 cent lager dan de dagkoers op CNN Money.

Wat kost transport/import van een auto?
Omdat dit afhankelijk is van de grootte auto, rijdend of rollend en vooral de lokatie waar hij staat is het moeilijk een vaste prijs te geven.
De prijzen variëren tussen de 900 USD en 1600 USD. Er word verscheept vanuit alle grote havens, via containers en RoRo is ook een optie.
Kosten Nederland blijven hetzelfde bij containers, bij RoRo zijn er andere agent tarieven.
Ongeveer 600 euro agent kosten in Nederland bij containers (afhankelijk van agent)
10% invoer en 21% BTW (trucks op grijs kenteken kennen andere tarieven)
Auto’s ouder dan 30 jaar betalen 9% BTW en geen invoerbelasting. LET OP, dit geld niet voor KIT cars en sterk aangepaste auto’s, denk aan ander, afwijkend motorblok dan origineel, agenten in Nederland controleren dit en mocht de auto niet voldoen betaal je gewoon de normale belastingen.
De invoer gaat volledig via agent in Nederland die samenwerkt met de agent in Amerika, een eigen agent kiezen kan alleen bij een volledige, eigen container en in overleg met agent in Amerika.

Wat moet ik doen als de bestelling niet aankomt of kapot is?
Wij zijn niet verantwoordelijk / aansprakelijk voor zoekgeraakte en /of beschadigde pakketten, dit geld voor pakketen verstuurd via USPS, Fedex, UPS of DHL e.d. en grote pakketen/pallets vervoerd via transportbedrijven.
Standaard zijn pakketten niet verzekerd, in overleg met agent in Amerika kan men een verzekering afsluiten tegen verlies, deze verzekering dekt alleen verlies wanneer de container verdwijnt of van de boot valt, niet zoekgeraakte pakketten!

Is mijn auto of motor verzekerd?
Je kan kiezen voor een All-risk verzekering van 2% van de waarde met een eigen risico van 500.00 USD, deze verzorgd agent in Amerika.
Je kan ook andere goederen via de agent verzekeren die in de container mee gaan.
Er zijn ook verzekeraars in Nederland die je auto al verzekeren terwijl deze nog in Amerika is, dit kan jezelf regelen in Nederland.

Extra kosten douane
Als de douane een container controleert in Nederland of Amerika zijn de kosten voor de koper.

Kunnen spullen worden opgeslagen?
Je kan spullen tijdelijk laten opslaan, denk aan een paar weken, langer kan ook maar tegen extra kosten.

Wanneer moet ik betalen?
Als wij moeten bestellen of kopen betaal je altijd vooraf op onze NL Rabo of Bank of America rekening. Belastingen en kosten agent betaal je pas in bij ontvangst of via een acceptgiro.
Transportkosten moeten worden voldaan na ontvangst faktuur agent.

Is er een optie van een auto inspectie?
Er zijn bedrijven in Amerika die dit voor je regelen.

Wie is verantwoordelijk bij aankopen?
Wij zijn niet verantwoordelijk voor de aankopen die beschadigd aangeleverd, fout worden aangeleverd of helemaal niet geleverd worden. Het is de verantwoordelijkheid van degene voor wie wij de bestelling plaatsen dat deze binnen 20 dagen meldt aan ons dat hij geen bericht van ons heeft ontvangen dat zijn/haar pakket hier aangekomen is. Hierdoor hebben wij de tijd om de verkoper te contacten. Als bij aankomst in Nederland toch blijkt dat er iets mis is gegaan dan ligt de verantwoordelijkheid bij de opdrachtgever. Wij zijn niet de leverancier maar de forwarder/exporteur. Eventuele kosten bijvoorbeeld retourneren items naar de verkoper zijn voor kosten van onze opdrachtgevers.
Vraag altijd aan de verkoper een aankoopbewijs of Paypal bon in de doos te doen, wij ontvangen tientallen dozen per dag en zonder duidelijk info is het voor ons onmogelijk om te weten voor wie het is.

Wat zijn de invoerrechten en BTW?
Voor alle vragen betreffende invoerrechten en BTW die eventueel berekend worden: hiervoor kun je het best de douane/belastingdienst bellen, zij kunnen precies vertellen welk invoerrechtenpercentage en BTW er over je bestelling verschuldigd is.

Wij zijn een US exportbedrijf en kunnen op voorhand geen bedragen in euro geven ivm de sterk wisselende euro/dollar koers.
Voor belastingen (invoerrechten en BTW + inklaringskosten door het postbedrijf) kunnen wij geen prijzen geven, neem hiervoor contact op met de Ned. douane of het betreffende postbedrijf als je wilt weten wat de kosten in NL zijn.

Giftverzendingen of vermelden van onjuiste waardes doen wij niet. Wij verzenden niet naar APO adressen in Amerika.