Prijzen per 1 Januari 2021

Tarieven auto transport

Omdat het ook afhankelijk is van de grootte auto en de lokatie waar hij staat is het moeilijk een vaste prijs te geven.

We verschepen vanuit alle grote havens, containers en RoRo. De prijzen variëren tussen de 900 USD en 1600 USD zee transport.

Kosten binnenland Amerika afhankelijk van de lokatie en de manier van transport.

Eventuele verzekering is 2% waarde op bon, minimaal 125 USD en een eigen risico van 500 euro. Auto is dus niet standaard verzekerd, je kan natuurlijk ook een eigen verzekering in Nederland regelen.

Kosten agent in Nederland zijn ongeveer 600 euro (exacte kosten afhankelijk ontvangende agent en inhoud container). Bij RoRo zijn er andere agent tarieven, deze liggen een lager omdat de agent minder werk heeft.

Kosten invoer personenauto zijn 10% invoer en 21% BTW. Trucks hebben andere tarieven deze zijn 22% invoer en 21% BTW tot 30 jaar, dan weer klassieke tarieven.

Auto’s ouder dan 30 jaar betalen 9% BTW (per 1 januari 2019) en geen invoerbelasting. (we kunnen in overleg invoeren via andere landen met lagere tarieven)

Bij vragen over hoe de transport gebeurt kan je ons altijd mailen want er zijn verschillende opties en deze veranderen regelmatig.

 

Transportkosten auto onderdelen

Omdat we met meerdere forwarders in de USA samen werken is het beste om ons even een email te sturen voor het transport van pakketten en vracht.

De transportkosten zijn afhankelijk van het volume, zet in de mail de afmetingen en gewicht dan kunnen we een prijs voor transport maken.

 • Alle prijzen zijn in USD.
 • Kosten agent Nederland
  Aangifte belastingdienst: 50 euro
  Handling: afhankelijk van het aantal pakketten
  Orders boven de 1000 USD/EUR: voor elk artikel wat in een andere tariccode valt (bijv uitlaten en stoelbekleding zijn 2 aparte taric codes) komt er 12.50 euro bij omdat de NL douane verplicht dat alles per tariccode aangegeven wordt.

  Link van de NL douane met taric codes

 • Gemiddelde invoerbelasting op onderdelen is 4%, daarnaast betaal je 21% BTW.
 • Bij andere produkten invoerbelasting opvragen Belastingdienst Nederland.