Wat kost transport/import van een auto?

Omdat dit afhankelijk is van de grootte auto, rijdend of rollend en de lokatie waar hij staat is het moeilijk een vaste prijs te geven.

De prijzen variëren tussen de 900 USD en 1600 USD. We verschepen vanuit alle grote havens, containers en RoRo.
Kosten Nederland blijven hetzelfde bij containers, bij RoRo zijn er andere agent tarieven.
ongeveer 550 euro agentkosten in Nederland bij containers (afhankelijk van agent)
10% invoer en 21% BTW (trucks op grijs kenteken kennen andere tarieven)
Auto’s ouder dan 30 jaar betalen 6% BTW en geen invoerbelasting. LET OP, dit geld niet voor KIT cars en sterk aangepaste auto’s, denk aan ander, afwijkend motorblok dan origineel, agenten in Nederland controleren dit en mocht de auto niet voldoen betaal je gewoon de normale belastingen.

Wat moet ik doen als de bestelling niet aankomt of kapot is?

Wij zijn niet verantwoordelijk / aansprakelijk voor zoekgeraakte en /of beschadigde pakketten, dit geld voor pakketen verstuurd via USPS, Fedex, UPS of DHL e.d. en grote pakketen/pallets vervoerd via transportbedrijven.
Standaard zijn pakketten niet verzekerd, we kunnen in overleg een verzekering afsluiten tegen verlies, deze verzekering dekt alleen verlies wanneer de container verdwijnt of van de boot valt, niet zoekgeraakte pakketten!

Is mijn auto of motor verzekerd?

Standaard is het niet verzekerd. Je kan kiezen zelf een verzekering te regelen of via de agent die de transport verzorgd.
Wij zijn nooit verantwoordelijk voor eventuele schades die tijdens transport ontstaan, dit geld ook voor het vervoer vanaf de verkoper naar  de haven.
Je kan ook andere goederen via de agent verzekeren die in de container mee gaan.
Er zijn ook verzekeraars in Nederland die je auto al verzekeren terwijl deze nog in Amerika is, dit kan jezelf regelen in Nederland.

Extra kosten douane

Als de douane een container controleert in Nederland of Amerika zijn de kosten voor de koper, wij hebben hier geen invloed op. Hetzelfde geld bij pakketten die we versturen.

Kunnen jullie de spullen opslaan?

We kunnen spullen opslaan, maar dit is tijdelijk, denk aan een paar weken. Langer kan ook tegen een vergoeding, dit loopt via de agent.

Wanneer moet ik betalen?

Als wij moeten bestellen of kopen betaal je altijd vooraf op onze NL Rabo of Bank of America rekening. Belastingen en kosten agent betaal je pas in bij ontvangst of via een acceptgiro.

Doen jullie ook auto inspecties?

In sommige gevallen kunnen we een auto laten bekijken door  relaties in Amerika of een officieel inspectie bedrijf inhuren.

Wie is verantwoordelijk bij aankopen?

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de aankopen die beschadigd aangeleverd, fout worden aangeleverd  of helemaal niet geleverd worden. Het is de verantwoordelijkheid van degene voor wie wij de bestelling plaatsen dat deze binnen 20 dagen meldt aan ons dat hij geen bericht van ons heeft ontvangen dat zijn/haar pakket hier aangekomen is. Hierdoor hebben wij de tijd om de verkoper te contacten. Als bij aankomst in Nederland toch blijkt dat er iets mis is gegaan dan ligt de verantwoordelijkheid bij de opdrachtgever. Wij zijn niet de leverancier maar de forwarder/exporteur. Eventuele kosten bijvoorbeeld retourneren items naar de verkoper zijn voor kosten van onze opdrachtgevers.
Vraag altijd aan de verkoper een aankoopbewijs of Paypal bon in de doos te doen, wij ontvangen tientallen dozen per dag en zonder duidelijk info is het voor ons onmogelijk om te weten voor wie het is.

Wat zijn de invoerrechten en BTW?

Voor alle vragen betreffende invoerrechten en BTW die eventueel berekend worden: hiervoor kun je het best de douane/belastingdienst bellen, zij kunnen precies vertellen welk invoerrechtenpercentage en BTW er over je bestelling verschuldigd is.

Wij zijn een US exportbedrijf en kunnen op voorhand geen bedragen in euro geven ivm de sterk wisselende euro/dollar koers.
Voor belastingen (invoerrechten en BTW + inklaringskosten door het postbedrijf) kunnen wij geen prijzen geven, neem hiervoor contact op met de Ned. douane of het betreffende postbedrijf als je wilt weten wat de kosten in NL zijn.

Giftverzendingen of vermelden van onjuiste waardes doen wij niet. Wij verzenden niet naar APO adressen in Amerika.